Доступність посилання

ТОП новини

«Натовський легіон» прийшов до посольства Росії в Португалії


Українці Португалії протестують проти російської агресії, Лісабон, 26 січня 2015 року
Українці Португалії протестують проти російської агресії, Лісабон, 26 січня 2015 року

Українська громада Лісабона провела 26 січня мітинг на підтримку ув’язненої в Росії української льотчиці Надії Савченко, повідомляє прес-служба Спілки українців у Португалії.

Демонстранти, які тепер жартома іменують себе «натовським легіоном», прийшли до російського посольства в Португалії. Вони згадали про обстріл Маріуполя, який забрав життя 30 людей і скандували гасла португальською мовою – «Путін – терорист номер один», «Росія – основна світова загроза», «Путін – фашист» тощо.

До мітингу долучилися українські студенти, що навчаються в Лісабонському університеті за програмою обміну. Молоді люди принесли свічки, щоб вшанувати пам’ять жертв обстрілу Маріуполя.

Під час мітингу активісти зібрали 416 євро на підтримку українського війська.

26 січня президент Росії Володимир Путін назвав Збройні сили України «іноземним натовським легіоном, який, звичайно ж, не служить національним інтересам України».

Через кілька годин після цього генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ сказав, що заяви Путіна є нісенітницею. Насправді іноземними військами в Україні є російські війська, заявив Столтенберґ.

XS
SM
MD
LG