Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі згадали річницю розгону свого Майдану


Активісти у Запоріжжі згадали річницю розгону місцевого Майдану, 26 січня 2015 року
Активісти у Запоріжжі згадали річницю розгону місцевого Майдану, 26 січня 2015 року

Близько півтисячі людей вийшли на центральну площу Запоріжжя, щоб згадати торішній розгон Майдану в цьому обласному центрі. Активісти зібралися біля облради увечері, саме в той час, коли рік тому запорізький Майдан був «зачищений».

Запоріжці принесли на площу символи торішніх подій – шини, бочки та ялинку, яку потім символічно спалили. Окремі учасники акції принесли з собою плакати на підтримку ув’язненої на території Російської Федерації Надії Савченко.

Учасники акції також розтягли тридцятиметровий прапор України та запалили свічки на знак пам'яті за усіма загиблими під час подій на Майдані та на сході країни.

Внаслідок разгону запорізького Євромайдану 26 січня 2014 року силовики затримали близько 50 його учасників, понад сотня людей зазнали травм.

Організатори та виконавці досі не притягнуті до кримінальної відповідальності. Триває розгляд судової справи щодо колишнього головиоблдержадміністрації Олександра Пеклушенка та чинного голови облради Віктора Межейка як організаторів розгону запорізького Майдану.

XS
SM
MD
LG