Доступність посилання

ТОП новини

Воєнний стан допоміг би зберегти стратегічні підприємства Донбасу – Сенченко


 Андрій Сенченко,
Андрій Сенченко,

Україна запізнюється із введенням воєнного стану. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат попередніх скликань Андрій Сенченко.

На його думку, якби воєнний стан був ведений ще у літку, Київ не втратив би деякі стратегічні підприємства Донбасу, які нині перебувають під контролем бойовиків.​

«Якщо хоча б у червні ввели воєнний стан, то Україна б не втратила, наприклад, Луганський патронний завод, тому що в умовах АТО виділити кошти з бюджету на евакуацію на захід країни стратегічно важливого підприємства неможливо», – сказав Андрій Сенченко.

З березня до початку червня 2014 року Сенченко працював виконувачем обов’язки заступника голови адміністрації президента України.

За його словами, і тоді, і зараз порушується закон, коли керівництво держави не вводить на Донбасі воєнний стан, але зараз це призводить до загибелі людей.

У понеділок, 26 січня, Кабінет міністрів України оголосив режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей. Як заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, це зроблено з метою повної координації діяльності всіх органів влади для гарантування безпеки громадян. Також уряд ввів режим підвищеної готовності на всій території країни.

XS
SM
MD
LG