Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: звинувачення трьох росіян у США в шпигунстві є «антиросійською кампанією»


Голова МЗС Росії Сергій Лавров
Голова МЗС Росії Сергій Лавров

Російське Міністерство закордонних справ заявляє, що звинувачення трьох громадян Росії в шпигунстві у США є частиною «антиросійської кампанії» і надалі підриватиме відносини двох держав.

«Складається враження, що американська влада знову вирішили вдатися до улюбленої практики розкручування шпигунських пристрастей. Російсько-американські відносини через ворожу лінію Вашингтона вже давно переживають вельми непростий період. Мабуть, діючи за принципом «чим гірше, тим краще», в США вирішили запустити черговий виток антиросійської кампанії», – заявили в МЗС Росії.

У США 26 січня повідомили про звинувачення у шпигунстві трьох громадян Росії, двоє з яких мали дипломатичний статус.

Як повідомили федеральні прокурори, у Нью-Йорку арештували 39-річного чоловіка на ім’я Євген Буряков, і він має постати перед судом. Двоє інших – 40-річний Ігор Споришев і 27-річний Віктор Подобний, уже не перебувають у США й уникли арешту.

Крім того, повідомило Федеральне бюро розслідувань, під час перебування у США ці двоє мали дипломатичний імунітет як члени представництва Росії при ООН. Перший, Буряков, перебував у США як приватна особа і працював у Нью-Йорку в представництві «одного з російських банків». За повідомленнями агентств, таке ім’я числиться в заступника голови нью-йоркського представництва російського державного «Внєшекономбанку».

XS
SM
MD
LG