Доступність посилання

ТОП новини

Лук’яненко просить Савченко припинити голодування


Левко Лук’яненко
Левко Лук’яненко

Герой України, дисидент, громадський діяч Левко Лук’яненко просить українську льотчицю Надію Савченко припинити голодування. Про це він написав у зверненні, яке опубліковано у блозі на сайті «Українська правда».

«Вони не знають честі, не знають шляхетності. Жодної людської гідності вони не визнають у своїх супротивників і ворогів. Дорога Надіє, вони не оцінять величного Твого духу, коли Ти помреш від голоду. Того задля збільшення можливості майбутньої боротьби, прошу Тебе припинити голодування», – зазначив дисидент, зауваживши, що у такому ж віці, у 33 роки, його «московська імперія, присудила до страти за прагнення вивести Україну з-під влади Москви на підставі Конституції СРСР та УРСР».

«Ти більше зробиш для України жива, ніж зробить Україні пам’ять про цей твій подвиг», – додав Лук’яненко.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його дотепер.

З липня минулого року Савченко перебуває під арештом в Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

26 січня Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. Крім того, президент ПАРЄ Анн Брассер сподівається на швидке звільнення Савченко.

XS
SM
MD
LG