Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі воюють російські підрозділи з Далекого Сходу – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Для широкомасштабного наступу на Донбасі проросійським бойовикам допомагають підрозділи з Далекого Сходу Росії, які більш підготовлені до зимових боїв. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив колишній секретар РНБО, а нині перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.

«Коли багато хто з експертів вважали, що на зиму буде тимчасове затишшя, – це велика помилка. Дуже часто для Росії зима стає союзником. Були стягнуті підрозділи на територію України з Далекого Сходу, які більше підготовлені до боїв в умовах зими. На 17 січня, за тією інформацією, якою я володію, вони запланували широкомасштабний наступ на всіх фронтах і почали його втілювати», – зазначив Парубій.

Він нещодавно побував в зоні АТО на Луганщині і Донеччині. За словами Парубія, ситуація там складна, але українським військам вдається втримувати лінію фронту, зокрема і біля Дебальцевого.

«На сьогодні дорога Артемівськ – Дебальцеве як контролювалася, так і контролюється нашими підрозділами. З тяжкими боями не даємо можливості противнику перетнути лінію розмежування і вийти на шлях Артемівськ – Дебальцеве», – наголосив Парубій.

Кілька тижнів триває ескалація бойових дій на сході України. Сепаратисти атакували позиції українських військових по всій лінії розмежування.

За минулу добу внаслідок боїв загинули троє українських військовослужбовців, повідомили у Генштабі. Протягом доби бойовики обстріляли 55 населених пунктів у різних районах зони АТО. У штабі АТО останніми днями повідомляють про напружену ситуацію на дебальцевському напрямку.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі. Проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі є лише «добровольці».

XS
SM
MD
LG