Доступність посилання

ТОП новини

Росія: міграційна служба продовжила терміни перебування українців призовного віку в Росії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Федеральна міграційна служба Росії продовжила час перебування громадян України призовного віку на території Росії, повідомляє прес-служба відомства.

«Для продовження терміну законного перебування в Росії громадянам України необхідно до закінчення 90 днів з моменту в'їзду на російську територію звернутися в підрозділ ФМС Росії за місцем тимчасового перебування Термін тимчасового перебування буде продовжуватися неодноразово на наступні періоди в 90 днів», – йдеться у повідомленні.

У ФМС уточнили, що такий порядок поширюється на всіх громадян України і не пов’язаний з отриманням будь-яких статусу (біженця, особи, яка отримала тимчасовий притулок, дозвіл на тимчасове проживання ). Терміни тимчасового перебування будуть продовжуватися до 1 серпня 2015 року.

Крім того, зазначається, що дане рішення про продовження термінів перебування в Росії ухвалено у зв’язку з «гуманітарними міркуваннями».

За нинішніми правилами громадяни України можуть перебувати в Росії до 90 діб.

Напередодні президент Росії Володимир Путін, говорячи про Збройні сили України як про «іноземний натовський легіон, що не служить національним інтересам України», також заохотив українців ухилятися від призову й мобілізації і запропонував збільшити для таких громадян України, охочих переховуватися за кордоном, термін вільного перебування на російській території.

20 січня в Україні стартувала четверта хвиля часткової мобілізації.

XS
SM
MD
LG