Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Туреччини назвало обшук на каналі ATR неприпустимим


Міністерство закордонних справ Туреччини опублікувало заяву, в якій різко засудило дії кримських силовиків щодо телеканалу ATR і назвало їх неприпустимими.

У МЗС Туреччини заявили, що обшук на телеканалі є серйозним втручанням і порушенням свободи преси.

«Безперешкодне, без тиску і залякування, продовження мовлення АТR – єдиного телевізійного каналу, розрахованого на кримських татар, – є основним правом на свободу отримання інформації для дружнього нам народу, який є корінним у Криму. Туреччина буде продовжувати захищати права кримських татар, які завжди відстоювали свої погляди демократичними шляхами, на всіх платформах, і уважно стежити за їхнім становищем», – мовиться в заяві.

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу зазначила, що озброєні люди прибули з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого прихильників відокремлення Криму – проросійських сил – і тих, хто виступав за єдність України, більшість яких становили кримські татари.

XS
SM
MD
LG