Доступність посилання

ТОП новини

Росія: служба виконання покарань оцінює стан здоров’я Савченко як задовільний


Надія Савченко
Надія Савченко

Стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко оцінюється як задовільний. Про це повідомляє прес-служба федеральної служби виконання покарань Росії.

За даними служби, українка постійно перебуває під контролем медичного персоналу й отримує необхідну підтримувальну терапію.

При цьому у зв’язку з тривалою відмовою від прийому їжі ухвалено рішення про направлення Савченко до медичного закладу для додаткового медичного обстеження та подальшого спостереження.

Водночас медичні працівники регулярно проводять з Савченко профілактичні бесіди, спрямовані на відмову від подальшого голодування і роз’яснюють можливі його наслідки.

13 грудня минулого року Надія Савченко почала голодування і продовжує його дотепер.

Вчора Парламентська асамблея Ради Європи закликала владу Росії звільнити ув’язнену в цій країні громадянку України Надію Савченко протягом 24 годин.

Раніше, 26 січня, Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет.

У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до цього.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG