Доступність посилання

ТОП новини

Російські бомбардувальники знову перешкоджають цивільному авіарухові – Британія


Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95 (ілюстраційне фото)
Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95 (ілюстраційне фото)

Велика Британія заявила сьогодні, що два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95, які пролетіли над Ла-Маншем біля британського повітряного простору, створили перешкоди цивільному повітряному рухові.

Як повідомили у британському МЗС, до міністерства викликали посла Росії, щоб він дав пояснення з приводу інциденту, що стався вчора.

За повідомленням, британські диспетчерські служби були змушені відхиляти рейси цивільної авіації через небезпеку, яку становив політ бомбардувальників.

Їх також перехопили і супроводжували британські винищувачі, поки ті перебували у британській «зоні інтересу», мовиться в повідомленні.

Британське МЗС наголошує, що цей інцидент є елементом дедалі ширшої військової присутності Росії далеко від її кордонів.

Це вже не перший такий випадок: перехоплення російських військових літаків стаються в Європі упродовж останнього більш як року майже щодня, іноді по кілька разів на день, і в кількох випадках це вже створювало небезпеку для польотів цивільної авіації. Також значно збільшив свою активність у світі й Військово-морський флот Росії. На Заході звернули увагу, що ця активізація збіглася з російською воєнною кампанією проти України.

XS
SM
MD
LG