Доступність посилання

ТОП новини

П’ять українських військових загинули минулої доби – Генштаб


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинули п’ять українських військовослужбовців, ще 23 були поранені, повідомив в. о. речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, нині в госпіталях і лікарнях перебувають 390 військовослужбовців, зокрема 11 тяжко поранених.

Як раніше заявили в прес-центрі АТО, ситуація на Донбасі залишається складною, бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових і мирні населені пункти.

Зокрема, за даними військових, озброєні сепаратисти з учорашнього вечора у напрямку Дебальцева з мінометів двічі обстріляли Чорнухине, чотири рази – Дебальцеве і Попасну. «З реактивних систем залпового вогню «Град» п’ять разів було обстріляне Дебальцеве», – йдеться у зведенні прес-центру на сторінці у Facebook.

За повідомленням, у напрямку Донецька артилерія бойовиків обстрілювала українські позиції в районі Тарамчука, Пісок, Миколаївки і Новотроїцького. «Крім того, терористи стріляли по мирних населених пунктах. З артилерії та РСЗВ противник завдавав ударів по Пісках, а з мінометів – по Красногорівці. На маріупольському напрямку з артилерії та мінометів бойовики завдавали ударів по Павлополю, двічі – по Чермалику», – зазначають у прес-центрі.

Сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що в районі Дебальцева в оточенні опинилися до 10 тисяч українських військових, а автодорога Дебальцеве – Артемівськ «повністю прострілюється» їхніми силами.

XS
SM
MD
LG