Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: батальйон «Айдар» не буде розформований


Представники батальйону «Айдар» пікетували Міністерство оборони
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Батальйон «Айдар» не буде розформований, відбувається його докомплектування особовим складом й озброєнням, заявив речник АТО Андрій Лисенко.

«Айдар» і далі діятиме, він має статус штурмового батальйону, це одна з головних бойових одиниць у складі Міноборони», – сказав Лисенко.

Лисенко пояснив, що зараз переоформлюють документи, щоб змінити печатку, назву і номер військової частини.

«Триває доукомплектування батальйону як особовим складом, так і додатковою бойовою технікою. «Айдар» і досі є бойовою одиницею», – наголосив він.

За словами Лисенка, раніше була інформація про те, що «хтось намагався використати ситуацію зі зникненням печатки цієї військової частини, і щоб припинити такі розмови, було ухвалене рішення щодо перереєстрації документації і виготовлення нової печатки цієї бойової частини».

«Це робиться для очистки і убезпечення від того, щоб до складу цього батальйону не були зараховані люди, які взагалі в ньому ніколи не були», – підсумував Лисенко.

Сьогодні від ранку бійці батальйону «Айдар» пікетують Міністерство оборони на Повітрофлотському проспекті в Києві, вимагаючи не розформовувати батальйон.

До мітингувальників виходили представники Міноборони, які намагалися врегулювати ситуацію. Також бійці намагалися перекрити проїжджу частину на Повітрофлотському проспекті, однак незабаром звільнили його.

У Міноборони раніше сьогодні заявили, що організаційні зміни, які відбуваються у батальйоні «Айдар», жодним чином не стосуватимуться особового складу підрозділу.

XS
SM
MD
LG