Доступність посилання

ТОП новини

У міськраді Кривого Рогу голодують 60 активістів, вимагають відставки мера


У Кривому Розі близько 60 активістів, які з вчорашнього дня перебувають у будівлі міської ради, проводять голодування. Про це повідомляє головне управління МВС України в Дніпропетровській області.

За даними міліції, інформацію про голодування зареєстрували в Дзержинському райвідділі міліції Кривого Рогу.

Як повідомили в міліції, наразі у приміщенні сесійної зали Криворізької міськради перебуває близько 100 мітингувальників, порядок не порушують. До охорони громадського порядку біля будівлі і в приміщенні зали залучили 20 співробітників міліції.

Водночас, як повідомила керівник громадська об’єднання «Громадська рада Криворіжжя» Ірина Туровська, нічні переговори з міським головою через посередника – радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Трейгермана – активісти вважають безрезультатними. Вони заявляють, що від сьогодні їхні вимоги стають більш жорсткими – відставка міського голови.

«Головною нашою вимогою були кадрові зміни в місцевій владі, ми вимагали звільнити з посади заступників міського голови, керівників деяких управлінь міськвиконкому і комунальних підприємств. Де відбувалась зустріч представників Дніпропетровської облдержадміністрації з міським головою, ми не знаємо, але тривала вона понад три години, і вже вночі вони повернулись і передали ініціативній групі відповідь – упродовж трьох тижнів має бути створена громадська рада при міському голові, а вже ця громадська рада може заслухати звіти посадовців, зробити висновки тощо. Це довга історія і це абсолютно не влаштовує активістів Майдану. Віднині ми змінюємо вимоги, вони тепер більш жорсткі – відставка міського голови», – сказала Ірина Туровська.

За її словами, у п’ятницю активісти сподіваються на відновлення переговорного процесу з владою.

Раніше цього тижня в Кривому Розі близько 200 активістів громадських організацій, місцевого Євромайдану, громадських активістів увійшли до будівлі міськради. За їхніми словами, приводом для таких дій стало скасування сесії міської ради, призначеної на середу, через непідготовленість документів. Активісти вважають, що міськвиконком і депутати саботують виконання своїх обов’язків, вони заявляють про недовіру міськраді та міському голові Юрієві Вілкулу. Учасники акції також кажуть, що невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Росії країною-агресором».

Дзержинський районний відділ міліції Кривого Рогу розпочав кримінальне провадження за фактом перебування місцевих активістів у будівлі міської ради за статтею 341 Кримінального кодексу України – «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

XS
SM
MD
LG