Доступність посилання

ТОП новини

Запорізького Леніна обгородили, щоб запобігти спробам знесення пам’ятника


У Запоріжжі навколо пам'ятника Леніну співробітники комунальних служб звели огорожу, щоб запобігти планам активістів знести пам’ятник. Про це повідомляє місцевий портал «061». За даними видання, до монумента у п'ятницю пізно ввечері привезли кілька секцій залізних огорож.

Раніше активісти запорізької організації «Сили нації» заявили про те, що збираються цими вихідними знести пам'ятник вождю в місті.

«Сила нації» ініціює знесення пам’ятника Леніну в Запоріжжі. Ані місцева влада, ані керівництво правоохоронних органів так і не виконали вимогу громадськості про демонтаж пам’ятника. Знесення символу радянського союзу заплановане на суботу, 31 січня, о 16:00. Запрошуються всі патріотично налаштовані громадські організації та громадяни для того, щоб сказати «до побачення» вождю світового пролетаріату. Крім того, «Сила нації» має намір ініціювати громадські слухання на тему майбутнього пам’ятника біля Дніпрогесу», – мовиться в повідомленні організації.

«Закликаємо молодь із розумінням поставитися до даної ситуації, врахувати, що далеко не всі запорожці, особливо літні люди, схвалюють рішення щодо знесення пам’ятників, які багато років вважалися одним із символів нашого міста», – прокоментував місцевій пресі ситуацію заступник начальника міського управління МВС Андрій Долинний.

12 листопада в Запоріжжі невідомі повалили пам’ятник Леніну біля комбінату «Зірка».

Минулий рік в Україні позначився так званим «ленінопадом», в різних куточках країни демонтували близько півтисячі пам’ятників «вождю пролетаріату». «Ленінопад» далі триває й цього року.

XS
SM
MD
LG