Доступність посилання

ТОП новини

Росія передислоковує в зону конфлікту все нові війська, які йдуть на передову – Лисенко


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Дані розвідки свідчать, що триває передислокація нових підрозділів Збройних сил Росії в зону конфлікту, а російські військовослужбовці замінюють бойовиків на передових позиціях, заявив у суботу речник антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Для переправлення військової техніки і боєприпасів Росія активно використовує неконтрольовані українською стороною пункти пропуску «Успенка» та «Дмитрівка», додав він.

«Найбільш напруженою залишається ситуація у районі Вуглегірська, де терористи намагаються захопити місто і зайняти вигідні позиції для подальшого просування у напрямку Дебальцевого для його оточення. Зберігається небезпека наступу бойовиків на Маріуполь. Проте сили АТО готові дати гідну відсіч ворогові», – заявив Лисенко.

Також у суботу міністр оборони Степан Полторак визнав, що Дебальцеве вже, «на жаль, частково контролюють терористичні угруповання».

Місто Дебальцеве, з трьох боків оточене ворогом, є об’єктом масового нападу сепаратистів за підтримки російських військ останніми днями: вони сподіваються влаштувати кільком тисячам дислокованих там українських бійців «дебальцевський котел», узявши їх у повне оточення. Останніми днями вони, як виглядає, також захопили більшу частину міста Вуглегірська, що було одним із визначних опорних пунктів українських сил у цьому регіоні. Українські силовики запевняють, що здатні втримати ці території, хоча, за повідомленнями останніх днів, поступово відступають.

Росія заперечує, що її війська беруть участь у збройному конфлікті в частині сходу України, визнаючи тільки наявність у його зоні «окремих добровольців». Україна заявляє, що має достатньо доказів участі російських військових і цілих російських частин, а також значної кількості важких озброєнь із Росії у війні проти неї, що триває в частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG