Доступність посилання

ТОП новини

Голова місії ОБСЄ в Україні закликав до політичного вирішення конфлікту на Донбасі


Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, посол Ертугрул Апакан засудив обстріл житлових районів на сході України і закликав сторони політично вирішити конфлікт. Про це йдеться у його заяві на сайті ОБСЄ.

«Треба розуміти, що головним підсумком такого насильства є людські страждання. Я закликаю всі сторони проявляти максимальну стриманість і повністю взяти на себе відповідальність, щоб запобігти подальшим стражданням, а також подвоїти свої зусилля для політичного врегулювання конфлікту», – сказав Апакан.

За його словами, спостерігачі місії були вчора в Донецьку, щоб проаналізувати ситуацію з потерпілими від обстрілу житлових районів.

«Знову мирні жителі постраждали від кризи, і знову ми бачимо щораз більше кровопролиття», – прокоментував голова місії ОБСЄ в Україні.

Цього тижня місія ОБСЄ відправила на Донбас ще 20 своїх спостерігачів для вивчення ситуації, загальна чисельність представників організації становить 372 людини.

Як заявив раніше речник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків, з обстрілом Маріуполя ситуація з безпекою на сході України значно погіршилася, тому спостерігачі мають намір посприяти в евакуації жінок, дітей і літніх людей з небезпечних територій.

XS
SM
MD
LG