Доступність посилання

ТОП новини

Воєнного вирішення кризи в Україні немає – генсекретар НАТО


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Воєнного вирішення кризи в Україні немає – так заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

«НАТО не прагне до конфронтації з Росією. Але співпраця має бути заснована на довірі, повазі до міжнародних зобов'язань і кордонів. Але Росія порушує права і кордони своїх сусідів», – заявив генеральний секретар НАТО.

За його словами, кожна країна має право збільшувати свої військові потужності, але вони не повинні бути використані проти інших країн.
«Вони показали, що в змозі розгорнути десятки тисяч людей і, що більш неприємно, готові використовувати їх, щоб залякати і дестабілізувати своїх сусідів», – сказав очільник НАТО.

30 січня під час оприлюднення щорічного звіту НАТО за минулий рік Єнс Столтенберґ заявив, що Північноатлантичний альянс має готуватися дати відповідь на нові виклики після минулого «чорного року» інтервенції Росії в Україні і терористичних нападів у Європі. Він назвав втручання Росії в Україні однією з визначальних проблем європейської безпеки.

Керівництво НАТО неодноразово заявляло про військову підтримку Росією сепаратистів на Донбасі. Офіційна Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG