Доступність посилання

ТОП новини

Санкції не змінили політики Путіна щодо України – Обама


Президент США Барак Обама погодився з твердженням, що реакція Заходу на дії Москви щодо України завдала шкоди економіці Росії, але не змінила політики Путіна.

«Гадаю, що це цілком справедливо, і це свідчить про погані рішення, які Путін здійснює від імені своєї країни», – сказав Обама в інтерв’ю CNN.

На думку президента США, Путін ухвалював рішення про анексію Криму та втручання в події в Україні «не через якусь велику стратегію», а через те, що втеча колишнього президента України Віктора Януковича застала його зненацька. «З цього часу це імпровізація, що затягла його все глибше і глибше в ситуацію, яка є порушенням міжнародного права», – відзначив Обама.

На його думку, «минули дні, коли загарбання земель означало статус великої нації». «Сьогодні потужність країни вимірюється вашими знаннями і вміннями, здатністю експортувати товари, винаходити нові продукти і нові послуги», – наголосив Обама.

Президент США не став говорити про допомогу Україні зброєю. «Ми можемо посилити дипломатичний тиск. Я не думаю, що було б доцільно для США чи світу побачити реальнийвійськовий конфлікт між Сполученими Штатами і Росією», – сказав американський лідер і додав, що США допомагає союзникам по НАТО відповідно до статті 5 договору про створення альянсу.

США, Євросоюз та інші країни запровадили проти Росії санкції спершу через анексію Криму, а згодом – через роль Москви в ескалації протистояння на сході України.

XS
SM
MD
LG