Доступність посилання

ТОП новини

Путін такий же, як Мілошевич, навіть гірший (світова преса)


Як і Мілошевич, Путін готовий використовувати будь-який засіб у своїй війні зі Заходом – британська Guardian

Західні видання наполягають на тому, що Захід має надати Україні необхідну військову, фінансову та інформаційну допомогу. Британське видання називає російського лідера Путіна «Слободаном Мілошевичем сьогодення». Американське видання пропонує шість шляхів допомоги українському урядові.

Британська газета Guardian пише, що російського президента Володимира Путіна треба зупинити, але іноді «зброю може зупинити тільки зброя». Видання називає російського лідера Слободаном Мілошевичем Радянського Союзу – «таким самим, навіть гіршим».

«Як і свого часу Мілошевич, Путін готовий використовувати будь-який засіб, який він має у своєму розпорядженні, навіть якщо вони заборонені. У своїй війні проти Заходу він використовує важку військову техніку, енергетичний шантаж, кібер-атаки, пропаганду досвідчених, добре фінансованих мовників, секретні операції та агентів у європейських столицях», – пише газета.

Латвійський депутат і політолог Вейко Сполітіс: «Кремлівського диктатора треба зупинити. Іноді лише зброя може зупинити зброю. Стаття британського експерта Тімоті Еша»

Урешті-решт, Путін програє, вважає видання. Отже, завдання міжнародної спільноти полягає у тому, щоб це сталося що найшвидше. Лише тоді, коли українська оборона зможе завести російський наступ у глухий кут, мирне врегулювання конфлікту стане можливим, вважає видання.

Отже, Захід має діяти, щоб допомогти Україні. США мали б надати військову допомогу, бо для цього у них є найкраще спорядження. Європа мала б допомогти Києву фінансово. Крім того, британська телерадіомовна корпорація BBC мала б сприяти у боротьбі з російською пропагандою та надавати достовірну інформацію, а також представляти спектр різноманітних думок, вважає видання. «Жоден із цих прийомів не зупинить Путіна завтра, але в поєднанні вони, наприкінці, таки спрацюють», – запевняє Guardian.

Американська газета Wall Street Journal публікує список шести заходів, які можуть допомогти Україні в боротьбі з «російським вторгненням». Немає сумнівів у тому, що санкції, поєднані зі зниженням ціни на нафту, шкодять російській економіці. «Однак, все це не змінило планів Путіна стосовно України», – пише видання.

По-перше, американський президент Барак Обама має виправити свою найбільшу помилку – відмову надати Україні військову допомогу. По-друге, НАТО та США мають оприлюднити набагато більше доказів про присутність російських сил на території України, а також про атаки на територію України з боку Росії. По-третє, продовжує видання, до списку санкціонованих осіб і компаній треба додати «Газпром» і його голову Олексія Міллера. «Навіть якщо європейці вагатимуться через свою залежність від російського газу, США мають це зробити самі по собі», – вважає видання. Далі, Росію треба виключити з глобальної системи обробки платежів Swift. «Це зруйнує російську банківську справу та фінанси», – пише Wall Street Journal. Крім того, російським чиновникам найвищого рівня треба заборонити видавати візи, а їхні активи – заморозити. Нарешті, «нещодавні кроки Путіна в Україні мають покласти край необережним розмовам про пом’якшення санкцій проти його режиму», – пише газета.

Редактор агенцій новин Reuters П’єр Бріансон: «Шість способів допомогти Україні протистояти останнім вторгненням Росії»

«Заклики стосовно фінансової допомоги Україні є важливими, про них не варто забувати. Однак, набагато більш актуальною є необхідність допомогти Україні захистити себе від російської військової загрози та вторгнення», – підсумовує видання.

Американська газета New York Times пише, що Путін знову розпочав свою війну в Україні, підсиливши надання допомоги сепаратистам у Донецьку та Луганську, при цьому продовжуючи заперечувати це та звинувачувати США в насильстві в Україні.

Редактор іспанської газети El País Луіс Басетс: «Редакційна стаття New York Times: Путін відновлює свою війну в Україні»

Видання наполягає, що, незважаючи на те, як спокусливо було б покарати Путіна, більш важливою метою має бути припинення війни на сході України, щоб Київ нарешті зміг почати реформування та оживлення своєї економіки.

«Тим не менш, якщо буде дедалі більше доказів того, що Путін і сепаратисти намагаються створити анклав на сході України, за прикладом Придністров’я, Абхазії чи Південної Осетії, – Путін має знати, що США та Європа будуть змушені збільшити для нього ціну такої операції», – підсумовує видання.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG