Доступність посилання

ТОП новини

У Франції починають розгляд справи проти колишнього керівника МВФ Стросс-Кана


Домінік Стросс-Кан, архівне фото
Домінік Стросс-Кан, архівне фото

Суд у місті Ліллі на півночі Франції почав сьогодні розглядати справу за звинуваченнями у звідництві проти 14 осіб, серед яких колишній керівник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.

Його звинувачують у звідництві за обтяжувальних обставин і використанні своїх ділових контактів для того, щоб наймати дівчат на секс-оргії в Парижі, Ліллі й Вашингтоні в той час, коли він обіймав посаду директора-розпорядника МВФ.

65-річний нині Стросс-Кан визнає, що брав участь у тих вечірках, але запевняє, що не знав, що запрошені жінки були повіями, оплаченими з представницьких фондів компаній.

Домінік Ґастон Андре Стросс-Кан, відомий своїм нестриманим ставленням до жіночих принад, був змушений залишити посаду керівника МВФ 2011 року і втратив перспективу балотуватися на виборах президента Франції через звинувачення у зґвалтуванні покоївки в готелі у Нью-Йорку. Справу з покоївкою і ще дві справи проти нього зі звинуваченнями в сексуальних зазіханнях урешті закрили, та нинішню справу довели до суду.

XS
SM
MD
LG