Доступність посилання

ТОП новини

Грецькі лідери проситимуть Італію про підтримку


Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас
Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас

Сьогодні в Римі відбудуться переговори нових очільників Греції з представниками влади Італії. Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас проситиме свого колегу Маттео Ренці підтримати виділення Афінам допомоги обсягом 240 мільярдів євро (це близько 270 мільярдів доларів).

Ця ж тема буде центральною в переговорах міністра фінансів Греції Яніса Варуфакіса з італійським колегою П’єром Карлом Падоаном. Зупинка в Римі буде для нових керівників Греції останньою у рамках турне країнами Євросоюзу в намаганні здобути підтримку.

2 лютого Ренці висловив співчуття проблемам Греції, він вважає, що Європа має послабити вимоги щодо суворої економії. Італійський прем’єр закликав до «розсудливості та відповідальності» в урегулюванні грецької ситуації.

У Лондоні 2 лютого міністр фінансів Греції пропонував кредиторам замінити повернення значного державного боргу грошима на облігації, прив’язані до економічного відновлення країни.

Нині владна в Греції партія «Сіріза» виграла 25 січня вибори завдяки обіцянкам відмовитися від програм жорстокої економії, які залишають велику кількість греків, особливо молодь, безробітними.

XS
SM
MD
LG