Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує від Росії офіційної реакції на зрив мінських переговорів – МЗС


Євген Перебийніс
Євген Перебийніс

Україна очікує від російської сторони реакції у зв’язку зі зривом мінських переговорів, заявляє речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Ми продовжуємо очікувати офіційної реакції з боку Росії, як одного з підписантів Мінських домовленостей, на цей фактично провал консультацій», – заявив Перебийніс.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін висловив стурбованість ситуацією в Донбасі та закликає сторони конфлікту припинити бойові дії.

Напередодні президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом наголосив на необхідності офіційної реакції з боку Росії як сторони Мінських домовленостей на зрив роботи тристоронньої контактної групи.

31 січня зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України тривала понад чотири години.
Участь у засіданні взяли спецпредставник ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, разом з яким на зустріч прибув лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук, а також представники збройних угруповань «ДНР» Денис Пушилін і «ЛНР» Владислав Дейнего. Продомовленості по завершенні засідання пресі не було оголошено.

Пізніше учасники тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході України констатували зрив переговорів через позицію угруповань «ДНР» і «ЛНР». У заяві, оприлюдненій ОБСЄ, зазначається, що представники сепаратистів «не були навіть готові обговорювати виконання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння, замість цього вони закликали переглянути протокол та меморандум».

XS
SM
MD
LG