Доступність посилання

ТОП новини

Процес люстрації потрібно зупинити та доопрацювати закон – голова Венеціанської комісії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Голова Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо вважає, що процес люстрації в Україні варто було б зупинити та спершу доробити закон «Про очищення влади» (про люстрацію). Про це він заявив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Букіккіо зауважив, що це «поганий закон», і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках цього документу.

«Але ми дійшли спільної думки у дискусіях з вашими представниками, з міністром юстиції і домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність з європейськими стандартами», – зазначив він.

Голова Венеціанської комісії запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні у напрацюванні законодавства.

Вже наступного тижня до України прибуде делегація експертів Венеціанської комісії, яка проведе низку зустрічей, зокрема у Міністерстві юстиції.

Напередодні міністр юстиції Павло Петренко підписав наказ про утворення робочої групи з доопрацювання закону «Про очищення влади».

12 грудня 2014 року відбулося засідання Венеціанської комісії, на якому європейські експерти висловили низку зауважень щодо закону про люстрацію. У засіданні взяла участь українська делегація у складі співавторів закону та міністра юстиції України Павла Петренка. Україні дали час на внесення правок.

Закон про люстрацію, ухвалений парламентом у вересні, набув чинності 16 жовтня 2014 року.

XS
SM
MD
LG