Доступність посилання

ТОП новини

Для повного скасування депутатської недоторканності навряд чи вистачить голосів – Яніцький


Василь Яніцький
Василь Яніцький

У Верховній Раді є 226 голосів, щоб у першому читанні проголосувати за законопроект щодо позбавлення депутатської недоторканності, але для повного скасування недоторканності голосів не вистачить. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Василь Яніцький.

За його словами, законопроект передбачає «фактично повне скасування» депутатської недоторканності. Як пояснив депутат, після голосування у першому читанні, законопроект має розглянути Конституційний Суд. А вже після цього восени 2015 року депутати повинні проголосувати за документ у другому читанні.Тоді для ухвалення закону необхідно буде 300 голосів.

Янівський сумнівається, що ці голоси знайдуться у парламенті.

«Про 226 голосів ми не говоримо. Голоси будуть. Що стосується вересневого-жовтневого голосування, якщо рішення Конституційного суду буде позитивним, в цьому випадку у мене великі сумніви, що у парламенті є ці голоси, щоб цей законопроект в такому вигляді ухвалити», – зазначив Яніцький.

Депутат не виключає, що закон можуть ухвалити з поправками.

Раніше спікер Ради Володимир Гройсман припустив, що у четвер, 5 лютого, Верховна Рада розгляне направлення до Конституційного суду законів про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів.

16 січня у Верховній Раді внесли до порядку денного президентський законопроект про скасування недоторканності народних депутатів України та суддів.

XS
SM
MD
LG