Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Слюсарчук у лікарні СІЗО – медики


Андрій Слюсарчук (архівне фото)
Андрій Слюсарчук (архівне фото)

Засуджений за шахрайство Андрій Слюсарчук, відомий як «Доктор Пі», другий день перебуває у лікарні СІЗО у Львові, повідомив керівник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, 31 січня засудженого перевезли у лікарню швидкої допомоги у тяжкому стані з симптомами інтоксикації, гіпотонією і порушенням свідомості. Лікарі провели інтенсивну терапію.

За попередніми даними, Слюсарчук випив невідому речовину. У лікарні швидкої допомоги його охороняли четверо правоохоронців, також засуджений був прикутий кайданками до ліжка. За словами керівника управління охорони здоров’я Львівської міськради, «Доктор Пі» не мав шансів втекти. Після повідомлень про те, що, можливо, йому готують втечу, було збільшено кількість охоронців. «Якщо би був озброєний напад, то тоді, можливо», – припустив медик.

Також він пояснив, що була необхідність перевезти засудженого з лікарні СІЗО, бо була загроза його життю.

Колектив лікарні швидкої допомоги звернувся до ЗМІ з проханням не поширювати неправдиву інформацію, що засуджений був цілком здоровий, а у шпиталь його перевезти з метою організувати втечу.

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі у січні минулого року. Його визнали винним у шахрайстві, двох ненавмисних убивствах і підробці документів. Термін перебування під вартою у засудженого рахується від дня арешту – 14 листопада 2011 року.

Андрій Слюсарчук оскаржив вирок. 26 січня цього року Апеляційний суд у Львові залишив «Доктора Пі» під вартою і не змінив міру покарання. Прокурор аргументував, що звільнення Слюсарчука з в’язниці дасть йому можливість втекти з України. Після вироку Апеляційного суду засуджений вдався до спроби самогубства.

XS
SM
MD
LG