Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку обстріляли лікарню, сепаратисти заявляють про 15 загиблих


Бойовики на місці обстрілу лікарні в Донецьку, 4 лютого 2015 року
Бойовики на місці обстрілу лікарні в Донецьку, 4 лютого 2015 року

У Донецьку під артилерійський обстріл потрапила міська лікарня в районі Текстильник. Як повідомляють проросійські сепаратисти, внаслідок обстрілу загинули 15 людей.

Французька новинна агенція AFP повідомляє про тіла трьох загиблих на місці обстрілу.

Хто саме вів обстріл, наразі невідомо. Сепаратисти заявляють, що стріляли Збройні сили України. Українська сторона ситуацію поки що не коментувала. Радіо Свобода намагається отримати коментар силовиків.

Тим часом, бойові дії довкола Дебальцева на Донеччині продовжуються, незважаючи на заклик ОБСЄ до перемир’я.

Українські військові заявляють, що бойовики використовували «усі види зброї» під час атак позицій силовиків біля Дебальцева.

В ООН 3 лютого заявили про збільшення кількості жертв конфлікту на сході України до 5358 людей і закликали сторони зупинити «потенційно катастрофічне» загострення ситуації. За даними організації, понад 12 тисяч людей були поранені. В ООН допустили, що насправді ці дані можуть бути «значно вищими».

У частині Донбасу від квітня минулого року триває, за офіційним визначенням, антитерористична операція проти збройних проросійських сепаратистів, а також російських військ, що підтримують їх. Неофіційно говорять про війну Росії проти України. В останні тижні, після початку масового наступу бойовиків на позиції українських силовиків і намагань українських сил втримати оборону, ситуація на лінії фронту на сході України різко загострилася.

XS
SM
MD
LG