Доступність посилання

ТОП новини

Кандидат на міністра оборони США: треба підтримати українців летальними озброєннями


Аштон Картер на слуханнях у комітеті Сенату у справах збройних сил, 4 лютого 2015 року
Аштон Картер на слуханнях у комітеті Сенату у справах збройних сил, 4 лютого 2015 року

Кандидат на посаду нового міністра оборони США Аштон Картер заявив сьогодні, що, на його думку, Сполучені Штати мають підтримати озброєннями українців, які захищають свою країну.

«Якими саме озброєннями – не можу сказати просто зараз, бо я ще не говорив про це з нашими військовими лідерами чи з українськими лідерами. Але я схильний до того, щоб надати українцям озброєння, включно з тими, які ви, напевне, маєте на увазі, – з летальними озброєннями», – сказав він на слуханнях у Сенаті Конгресу США щодо його призначення на посаду.

У разі затвердження його кандидатури Аштон Картер замінить на посаді міністра оборони США Чака Гейґела, який іде у відставку.

У США останніми днями повідомляли з посиланням на анонімних посадовців, що Вашингтон уже почав розглядати можливість надати Україні летальну зброю.

Учора президент України Петро Порошенко висловлював упевненість, що союзники Києва таки нададуть необхідну нині підтримку летальною зброєю на перехідний час, поки Україна не налагодить власне масове виробництво.

Дотепер Захід відкрито надавав Україні військову допомогу нелетальними засобами – такими, як бронежилети, військовий одяг, медичне постачання, системи радіозв’язку, прилади нічного бачення, сухі пайки тощо. Про ймовірність, що якісь країни могли надати Україні й летальні засоби захисту, публічно не повідомляли.

XS
SM
MD
LG