Доступність посилання

ТОП новини

Міністр інформполітики: уряд знімає з посади керівника КРРТ за «сприяння терористам»


Юрій Стець, архівне фото
Юрій Стець, архівне фото

Уряд усунув сьогодні з посади генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення Олександра Півнюка, повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Уряд також вирішив, що спеціальна комісія має надати оцінку діям посадовця, а до силових структур звернуться з проханням відкрити кримінальне провадження «за фактом сприяння діяльності терористичних організацій», написав Стець у фейсбуці.

На думку міністра, Півнюк – це «саме та людина в державі, яка… саботує відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій» на сході України.

Крім того, стверджує Стець, саме Півнюк, а також його підлеглі сприяють поширенню телесигналу російських телеканалів та телеканалів угруповань «ЛНР» і «ДНР» на тимчасово окупованих територіях.

«Так це чи ні, дізнаємось протягом найближчих днів від компетентних органів», – додав він.

Про коментарі з боку звільненого наразі не відомо.

Він обіймав посаду з квітня минулого року, коли в частині сходу України, захопленій проросійськими сепаратистами, почалася так звана антитерористична операція. На непідконтрольних українській владі територіях вільно діють засоби інформації з Росії, в тому числі й ті, трансляція яких в Україні заборонена, а також створені самими сепаратистськими угрупованнями.

XS
SM
MD
LG