Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Порошенка, Меркель і Олланда триває, підходу до преси не планують


Порошенко зустрічається з Олландом та Меркель
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00

Порошенко зустрічається з Олландом та Меркель

У Києві сьогодні відбувається зустріч президентів України Петра Порошенка, Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Анґели Меркель.

За повідомленням Адміністрації президента, підходу до преси за результатами зустрічі не заплановано.

Перед початком засідання Порошенко подякував співрозмовникам за зусилля, які вони докладають для досягнення миру в частині сходу України. За його словами, досягти цього дуже просто – треба лише повністю виконувати мінські домовленості.

Ці домовленості, зокрема, передбачають припинення застосування зброї, виведення з України іноземних бойовиків і найманців та важких озброєнь, відновлення контролю України за всім її кордоном із Росією.

Раніше сьогодні повідомляли, що Меркель і Олланд розробили новий мирний план, що ґрунтується на дотриманні територіальної цілісності України. Про його подробиці не повідомляли. Завтра вони мають відвідати Москву для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Також сьогодні в Києві на зустрічах із керівниками України, зокрема на теми пошуку шляхів припинення конфлікту в частині сходу України, перебуває державний секретар США Джон Керрі.

XS
SM
MD
LG