Доступність посилання

ТОП новини

Росія: до директора Фонду боротьби з корупцією прийшли з обшуком


Обшук у Фонді боротьби з корупцією, Москва, 16 січня 2015 року
Обшук у Фонді боротьби з корупцією, Москва, 16 січня 2015 року

У Росії в квартирі виконавчого директора Фонду боротьби з корупцією Романа Рубанова відбувається обшук у рамках справи про крадіжку картини «Погана хороша людина». Обшукують і квартиру батьків Рубанова.

Як пише у Twitter Фонду Олексій Навальний, обшук проводять слідчі з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії.

Прихильники Навального заявляють, що справа про картину, як і у випадку обшуку в офісі Фонду боротьби з корупцією, використана як привід, насправді ж слідство намагається зібрати матеріали для порушення нової кримінальної справи – цього разу проти самого Фонду.

16 січня у Фонді боротьби з корупцією пройшов обшук, в результаті якого всі працівники фонду отримали повістки на допит у слідчого. Оперативники вилучили всю документацію, а також частково техніку. Слідчий комітет Росії повідомив, що обшук пов’язаний із перевіркою інформації про можливе шахрайство з грошима, які люди регулярно жертвують до Фонду. Сам Олексій Навальний був примусово доставлений на допит до Слідчого комітету Росії для «надання пояснень» у зв’язку з перевіркою Фонду боротьби з корупцією. Відповідати на запитання слідчих Навальний відмовився.

Справа про крадіжку картини «Погана хороша людина» була порушена влітку минулого року. Слідчі вважають, що знайдена у Навального картина була вкрадена. Опозиціонер заявляє, що йому її подарували співробітники Фонду.

XS
SM
MD
LG