Доступність посилання

ТОП новини

Глава ЦВК Курултаю кримських татар готується до допиту в ФСБ


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Главу ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва сьогодні мають допитати у кримському «управлінні» Федеральної служби безпеки Росії у «справі 3 травня». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«О 14:15 в будівлі ФСБ на бульварі Франка, відбудеться допит мене у так званій армянській справі 3 травня 2014 року. День обіцяє бути цікавим!» – написав Смедляєв.

Він повідомив, що сьогодні в Криму також розглядається апеляційна скарга Синавера Кадирова на рішення суду про його видворення за межі півострова й апеляційна скарга Ахтема Чийгоза, який перебуває в СІЗО за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях біля кримського парламенту 26 лютого 2014 року.

Раніше Смедляєв повідомив, що допит у ФСБ він розцінює як надуманий привід з метою посилити репресії щодо кримських татар з боку російської влади.

На сьогодні в’їзд на територію Криму заборонений щонайменше чотирьом особам, серед яких лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. Близько 150 кримських татар «покарані» російськими судами, в тому числі за те, що зустрічали Мустафу Джемілєва 3 травня минулого року на «кордоні» з Кримом.

XS
SM
MD
LG