Доступність посилання

ТОП новини

Байден: Україна бореться за виживання


Джо Байден
Джо Байден

Віце-президент США Джо Байден заявляє, що Вашингтон і Брюссель мають бути єдиними у своїй твердій позиції щодо агресії Росії проти України. Про це він наголосив у Бюсселі, де у пʼятницю зустрічається з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

«Україна бореться за своє виживання зараз. Росія продовжує ескалацію конфлікту, засилаючи найманців і танки, як ми сором’язливо кажемо у США, «зелених чоловічків» без розпізнавальних знаків, солдатів для дуже складних спецоперацій», – зазначив він.

За словами Байдена, президент Росії Володимир Путін «закликає до нових мирних планів у час, коли його війська розгортаються біля українських сіл, й ігнорує домовленості, які його ж країна підписала у минулому і нещодавно, зокрема й у Мінську».

«Це момент, коли США і Європа мають бути разом і мають бути стійкими. Не можна дозволити Росії переписати мапу Європи. А це якраз те, що вона робить», – наголосив віце-президент США.

У пʼятницю у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним зустрічаються канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд. У четвер вони побували з візитом у Києві.

XS
SM
MD
LG