Доступність посилання

ТОП новини

Огризко: лідери Заходу вже ситі обіцянками Путіна


Володимир Огризко
Володимир Огризко

Заходу вже набридло слухати обіцянки російського президента Володимира Путіна про готовність сприяти у мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі, вважає колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Саме з цим дипломат пов’язує вчорашній і сьогоднішній візити лідерів Німеччини і Франції Анґели Меркель і Франсуа Оланда до Києва й Москви.

«Я думаю, що ми можемо говорити про бажання європейців і американців нарешті показати Путіну, що вони, вибачте за недипломатичний сленг, наїлися всього того, що їм наварив лідер Російської Федерації. Вони вже ситі тією локшиною, яку він їм згодовував упродовж п’яти місяців після того, як були підписані мінські угоди», – сказав Володимир Огризко в ефірі Радіо Свобода.

На його думку, західні політики дають зрозуміти президенту Путіну, що потрібно нарешті припинити війну. Однак, як прогнозує Огризко, московською зустріччю переговори не завершаться.

«У найближчі дні ми побачимо продовження в Мюнхені, а після того ще в якійсь європейській столиці, бо протягом сьогоднішнього дня всі крапки над «і» поставлені не будуть. Але я думаю, що це дуже непогана увертюра. Єдине, що я хотів би, щоб у цьому спектаклі ми свою роль зіграли максимально розумно і ефективно. В іншому разі на нас чекає, можливо, навіть драматичний, якщо не трагічний фінал», – заявив Володимир Огризко.

Раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що зустріч у Москві щодо ситуації на сході України не обов’язково приведе до негайного припинення вогню.

Сьогодні лідери Німеччини та Франції Анґела Меркель і Франсуа Оланд у Москві мають зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним. Днем раніше вони провели зустріч із президентом України Петром Порошенком. Також Київ відвідав державний секретар США Джон Керрі.

XS
SM
MD
LG