Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі тривають переговори Меркель і Олланда з Путіним


Франсуа Олланд після прибуття до Москви, 6 лютого 2015 року
Франсуа Олланд після прибуття до Москви, 6 лютого 2015 року

У Кремлі сьогодні відбуваються переговори канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з президентом Росії Володимиром Путіним про можливість досягти миру в частині сходу України.

Як повідомляв речник російського керівника Дмитро Песков, переговори почалися приблизно о 19.30 за місцевим часом (18.30 за Києвом) і відбуваються віч-на-віч, без інших членів делегацій чи експертів.

Анґела Меркель після прибуття до Москви, 6 лютого 2015 року
Анґела Меркель після прибуття до Москви, 6 лютого 2015 року

Меркель і Олланд мають подати Путіну нові пропозиції щодо припинення конфлікту, внаслідок якого загинули вже понад 5 тисяч 350 людей, а міжнародна напруженість зросла до рівнів, небачених із часів Холодної війни.

Перед тим, як вирушити до Москви, Олланд заявив, що їде до Росії з метою досягти всеосяжної угоди про припинення насильства в Україні, а Меркель сказала, що не певна, чи зустріч із Путіним призведе до досягнення перемир’я.

Про пропозиції Меркель і Олланда офіційно повідомляли без подробиць тільки те, що вони ґрунтуються на повному дотриманні мінських домовленостей від вересня минулого року і суверенітету й територіальної цілісності України. Деякі неофіційні повідомлення, що припускали можливість значних поступок Путіну з боку України і Заходу, були спростовані.

Керівники Німеччини і Франції вчора відвідали Київ і зустрілися з президентом Петром Порошенком. Після зустрічі міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч «пройшла добре», і додав: «На Україну не тиснуть. Франція і Німеччина нам допомагають повернути мир». За його словами, керівники трьох держав «обговорили кроки, щоб Мінські домовленості запрацювали» повністю.

XS
SM
MD
LG