Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони спростовує російські чутки щодо постачання озброєнь із-за кордону й за кордон


Міністерство оборони спростувало сьогодні низку повідомлень російських і проросійських засобів інформації про нібито домовленості щодо отримання Україною зброї від інших країн чи, навпаки, продажу зброї за кордон.

Як мовиться в повідомленні Міноборони, такі засоби інформації поширювали неправдиву інформацію, яку супроводжували зображеннями нібито документів міністерства, яких насправді не існує.

Одне з таких повідомлень стосувалося нібито отримання зброї від Чехії, інше – ніби Міноборони отримувало зброю від США і продавало її до Сирії.

Оприлюднені псевдодокументи про це були сфальсифіковані і цілком не відповідають правилам оформлення справжніх документів Міністерства оборони й виконані з численними помилками, мовиться в повідомленні.

До всього, питання експорту та імпорту озброєнь не належить до компетенції оборонного відомства, наголосили в Міноборони.

Поширення таких вигадок у засобах інформації є «черговим елементом інформаційної війни» проти України, вважають у міністерстві.

Це вже не перший випадок, коли під виглядом «викрадених хакерами з комп’ютерів СБУ чи Міноборони секретних українських документів» російські і проросійські засоби інформації публікують фальшивки з приводу дій українських силовиків.

XS
SM
MD
LG