Доступність посилання

ТОП новини

Дебальцеве: в українську евакуацію їдуть сотні мешканців, у сепаратистську 30–40


Дебальцеве: люди їдуть в евакуацію, 6 лютого 2015 року
Дебальцеве: люди їдуть в евакуацію, 6 лютого 2015 року

Місто Дебальцеве на Донеччині скористалося з оголошеного сьогодні перемир’я: за домовленістю між українськими силовиками й сепаратистами з нього евакуювали ще кілька сотень мешканців.

При цьому в евакуацію, організовану українськими структурами, з цього міста вивезли близько 600 людей, повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. За його словами, весь транспорт, що від’їжджав на Артемівськ, Слов’янськ, Краматорськ, був переповнений, але місце всім охочим знайшлося.

Державна служба з надзвичайних ситуацій, зі свого боку, інформує, що цього дня з міста й довколишніх населених пунктів евакуювали загалом 753 людини, з них 81 дитину і 3 людей, які не могли пересуватися самостійно. Їх доправили до транзитних пунктів на залізничних вокзалах Слов’янська й Костянтинівки, звідки потягами безкоштовно відправлять до Києва, а далі до інших регіонів України.

Одночасно свою власну «евакуацію» влаштували й сепаратисти, які привезли свої автобуси для охочих виїхати на захоплені ними наразі території. Але, за даними Шкіряка, туди виявили бажання виїхати до 30 осіб.

Самі сепаратисти підтверджують це, заявляючи, що автобуси до Донецька обрали близько 40 осіб. Один із ватажків угруповання «ДНР» Едуард Басурін, якого цитують із Донецька російські агентства, звинуватив у небажанні людей їхати до сепаратистів українську сторону, яка, мовляв, «не повідомила» мешканців міста про таку можливість.

Автобуси, прислані сепаратистами, верталися порожні, 6 лютого 2015 року
Автобуси, прислані сепаратистами, верталися порожні, 6 лютого 2015 року

Очікують, що перемир’я в регіоні з метою евакуації цивільного населення протриває ще кілька днів.

Дебальцеве, важливий залізничний вузол, який контролюють українські війська, останніми днями перебувало під постійним обстрілом проросійських сепаратистів і російських військ, які намагаються захопити його на порушення мінських домовленостей. Так само вони ведуть активний наступ практично на всій лінії фронту.

XS
SM
MD
LG