Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко, Меркель і Байден обговорили мирне врегулювання ситуації на Донбасі


Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та віце-президент США Джо Байден
Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та віце-президент США Джо Байден

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Анґела Меркель та віце-президент США Джо Байден обговорили розвиток переговорного процесу щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Як повідомили у прес-службі президента, співрозмовники обговорили розвиток переговорного процесу в контексті останніх спільних пропозицій з виконання Мінських домовленостей, напрацьованих під час зустрічі Порошенка з Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом під час переговорів у Києві 5 лютого.

Порошенко, Меркель і Байден скоординували подальші кроки та наголосили на необхідності негайного припинення вогню та продовження діалогу щодо втілення у життя всіх пунктів Мінських домовленостей.

Також вони наголосили на необхідності дотримання спільної трансатлантичної позиції щодо ситуації в Україні. Тристоронні переговори відбулись у рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG