Доступність посилання

ТОП новини

Автомайдан пікетує ймовірний маєток Ахметова під Києвом через «спонсорство тероризму»


Активісти Автомайдану пікетували в суботу маєток, що будується під Києвом і, на думку пікетників, належить підприємцеві з Донецька Рінатові Ахметову, повідомляє видання «Новини Донбасу».

Вони встановили перед воротами символічний «пропускний пункт ДНР» і обгородили в’їзд колючим дротом із написом «територія ДНР», заявляючи, що акція має на меті наголосити на їхньому переконанні, що Ахметов підтримує сепаратистів із донецького угруповання «ДНР».

Рінат Ахметов, архівне фото
Рінат Ахметов, архівне фото

Серед плакатів активістів – портрет Ріната Ахметова з прапорцями «ДНР» і написом «Ахметов – генеральний спонсор тероризму».

За повідомленням, охорона маєтку заперечує, що він належить Ахметову.

Інформацію про пікетування наводять у соцмережах і самі активісти Автомайдану. «Активісти кажуть: його (Ахметова) заводи на сході допомагають ремонтувати військову техніку сепаратистів, його заправки надають пальне їхній техніці тощо», – написала у фейсбуці одна з них, Марія Лебедєва. За її словами, активісти «вважають його (Ахметова) будинок територією сепаратистів і показують, що Ахметов допомагає російському агресорові».

На адресу Ріната Ахметова давно лунають звинувачення в підтримці сепаратизму, він заперечує це. Сам Ахметов і його компанії в оприлюднюваних раніше заявах наполягали на необхідності зберігати територіальну цілісність України, але водночас іноді закликали владу України шукати порозуміння з сепаратистами.

У частині сходу України від квітня минулого року триває антитерористична операція проти збройних сепаратистів, які діють там за підтримки Росії та її Збройних сил.

XS
SM
MD
LG