Доступність посилання

ТОП новини

Країни Перської затоки критикують переворот у Ємені, в ООН «глибоко стурбовані»


Прихильник угруповання Хуті з фото лідера угруповання Абдель-Малека аль-Хуті, архівне фото
Прихильник угруповання Хуті з фото лідера угруповання Абдель-Малека аль-Хуті, архівне фото

Шість країн-учасниць Ради співпраці держав Перської затоки різко скритикували в суботу, за їхніми словами, державний переворот у Ємені й закликали Раду безпеки ООН допомогти припинити його.

Рада безпеки, зі свого боку, висловила в суботу «глибоку стурбованість» становищем у Ємені й закликала звільнити президента, прем’єр-міністра й інших міністрів із-під домашнього арешту, під який його взяло збройне угруповання Хуті.

Тим часом лідер угруповання Абдель-Малек аль-Хуті заявив у суботу на телебаченні, що перехід влади є «відповідальним кроком» із метою «заповнити політичний вакуум».

Тисячі людей вийшли в суботу на демонстрацію в Сані й кількох інших містах проти дій угруповання. Одночасно в іншому місці Сани мітингували його прихильники

У п’ятницю в Ємені угруповання Хуті, яке вже тривалий час контролювало столицю країни Сану й раніше змусило президента і прем’єр-міністра з урядом до заяв про відставку, оголосило про розпуск парламенту й уряду і створення власних тимчасових парламенту й уряду.

XS
SM
MD
LG