Доступність посилання

ТОП новини

Афганці втікають із Пакистану після нападу талібів на школу – МОМ


Тисячі афганців, які нині живуть у сусідньому Пакистані, втікають із цієї країни від переслідувань після нападу пакистанських талібів на школу в місті Пешаварі минулого грудня, коли загинули майже 150 дітей, повідомили в суботу у представництві Міжнародної організації з міграції в Афганістані.

Як сказав голова представництва Ріхард Данціґер агентству «Ройтерз», протягом січня цього року через прикордонний пункт Торкхам із Пакистану до Афганістану перейшли понад 22 тисячі афганців без документів, що більш як удвічі перевищує число за весь минулий рік. Крім того, в січні з Пакистану депортували ще півтори тисячі афганців – удвічі більше, ніж у грудні.

За даними МОМ, афганці в Пакистані після того нападу зазнають залякувань, обшуків у їхніх домах та зловживань із боку поліції. «Коли стається щось жахливе, люди починають шукати вину в іноземцях», – додав Данціґер.

Напад у Пешаварі стався 16 грудня минулого року, відповідальність узяли на себе пакистанські таліби, заявивши, що це помста за дії військових проти них. Унаслідок нападу на школу, яку створили і утримували військові, загинули близько 150 людей, майже всі вони були діти.

XS
SM
MD
LG