Доступність посилання

ТОП новини

Затримано двох осіб, які планували підірвати залізничну колію у Запорізькій області – СБУ


Співробітники СБУ затримали двох диверсантів, які планували підірвати залізничну колію у Запорізькій області на ділянці «станція ім.А.Олімова» –«Запоріжжя-2». Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці в Facebook.

За даними СБУ, російським інструктором (громадянин Росії) була створена диверсійно-розвідувальна група для здійснення терористичної та диверсійної діяльності в Запорізькій області.

«СБУ встановила, що двоє мешканців Донеччини заздалегідь прибули до Запоріжжя. Вони підшукали собі тимчасове житло та розпочали підготовку до вчинення диверсії. Диверсанти планували підірвати колію на жвавій ділянці залізниці. Окрім цього, вони викрали на одній із станцій пристрій суворого обліку – так званий «гальмовий башмак». Пристрій для сходу потягу з колії («башмак» з вкладеною в нього гранатою РГД-5) диверсантами було встановлено у місці найвищої швидкості потяга», – написав Лубківський.

Під час обшуку квартири затриманих оперативники вилучили гранати із запалами, три тротилові шашки (вагою 400 грамів кожна), план-схему міста, карти з позначками автомобільних та залізничних доріг Запоріжжя.

Відкрито кримінальну справу за статтями 15,113 (закінчений замах на диверсію) Кримінального кодексу України.

Раніше, 20 січня, у Запорізькій області біля села Кузнецовка невідомі підірвали залізничний міст. З рейок зійшло 10 вагонів товарного потяга, який рухався залізницею.

XS
SM
MD
LG