Доступність посилання

ТОП новини

США та Європа «єдині» в оцінці участі Росії в конфлікті в Україні – Керрі


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що немає розбіжностей між Сполученими Штатами і Європою, коли справа доходить до участі Росії в конфлікті в Україні.

Виступаючи 8 лютого на міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені, Керрі спростував те, що сторони розділені, кажучи, що США і Європа «об’єднані» і «працюють в тісній співпраці на підтримку України».

Він також попередив, що якщо Росія продовжуватиме дестабілізувати ситуацію на сході України Захід «буде змушений збільшити тиск на Росію і її представників».

Відповідні заяви Керрі були зроблені на тлі повідомлень про опозицію ЄС щодо планів США надати Києву зброю.

Німеччина і Франція вважають, що поставки зброї Україні тільки продовжить протистояння між українськими військами та проросійськими сепаратистами на частині Донбасу.

Водночас президент США Барак Обама вивчає різні варіанти надання допомоги Україні, зокрема й оборонним озброєнням. Про це під час свого візиту до Києва, 5 лютого, заявив Керрі.

Напередодні кандидат на посаду нового міністра оборони США Аштон Картер заявив, що, на його думку, Сполучені Штати мають підтримати озброєннями українців, які захищають свою країну.

Дотепер Захід відкрито надавав Україні військову допомогу нелетальними засобами.

XS
SM
MD
LG