Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» кажуть, що вогнемети «Шмель» покинула українська армія


©Shutterstock
©Shutterstock

Вогнемети «Шмель», про захоплення яких у неділю заявило Міністерство оборони України, були покинуті Збройними силами України. Про це російському агенству «РИА Новости» повідомив представник так званого «штабу ополчення «ДНР».

«У ході дуже стрімкого відступу Збройних сил України з позицій в районі Дебальцевського плацдарму ними було кинуто величезну кількість одиниць і зразків озброєння, у тому числі серед них були і «Шмелі». «Шмелі» є і в українських силовиків, які воюють проти нас», – цитує російське інформагенство слова одного з представників угруповання «ДНР», що визнане українською владою терористичним.

Раніше в Міноборони України зазначили, що позаминулої ночі неподалік населеного пункту Рідкодуб відбувся бій між військовослужбовцями Збройних сил України та бойовиками, в результаті якого сили АТО захопили кілька вогнеметів «Шмель». У Міноборони наголошують, що «такий вид зброї використовується лише збройними силами Російської Федерації». Україна і Захід звинувачують Росії у підтримці сепаратистів на Донбасі, зокрема військовою технікою та живою силою. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG