Доступність посилання

ТОП новини

У Португалії мітингували на підтримку Надії Савченко


У неділю, 8 лютого, українська діаспора в Португалії провела мітинг на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Захід відбувся на площі Дон Педро у Лісабоні. Як повідомили у Спілці українців Португалії, мітинг зініціювали для того, щоб закликати і португальців долучитися до захисту життя української льотчиці, яка перебуває в російській в’язниці.

Кількадесят активістів прийшли на площу з національною українською символікою із гучномовця закликали світову спільноту, зокрема і владу Португалії, зробити все необхідне для звільнення Надії Савченко.

Українці у Португалії підтримують Надію Савченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

У Росії українського пілота Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Савченко взяли під варту після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до загибелі журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, і голодує на знак протесту вже майже 2 місяці.

XS
SM
MD
LG