Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Моґеріні поговорили перед засіданням Ради ЄС


Президент України Петро Порошенко та верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні
Президент України Петро Порошенко та верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Президент України Петро Порошенко та верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Моґеріні скоординували в телефонному режимі свої позиції напередодні Ради ЄС із закордонних справ, яка відбудеться в понеділок, 9 лютого у Брюсселі. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

«Петро Порошенко та Федеріка Моґеріні обговорили міжнародні зусилля задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, було висловлено сподівання щодо припинення вогню у найближчий час та досягнення прогресу у виконанні Мінських домовленостей в результаті проведення зустрічі в Нормандському форматі у середу, 11 лютого, у Мінську», – йдеться в повідомленні.

У понеділок, 9 лютого, відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, де планують обговорити серед іншого загрозу терроризму глобальній безпеці. А вже в середу у Мінську запланований черговий раунд перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG