Доступність посилання

ТОП новини

Українці здобули дві «бронзи» в Чехії на етапі Кубка світу з біатлону


Українці підтримали свою збірну на Кубкові світу з біатлону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Змагання відвідали близько 100 тисяч вболівальників, серед них – чимало українців

У чеському Новому Месті завершився сьомий етап Кубка світу з біатлону. Головним досягненням української збірної стали два виступи в змішаних естафетах – класичній, у якій беруть участь по два спортсмени з жіночої і чоловічої частин команди, і так званій «одиночній» – вона більше нагадує формат відомої шоу-гонки, яка щороку відбувається в німецькому Ґельзенкірхені.

Найуспішнішим українським спортсменом третього, останнього дня змагань виявився лідер збірної Сергій Семенов, який став четвертим у гонці переслідування. Завдяки влучній стрільбі він змінив восьме місце за підсумками спринту напозицію одразу за трійкою призерів.
Чоловічій гонці переслідування передувала аналогічна жіноча дисципліна, в якій на старт вийшли одразу п’ять українських біатлоністок. Найшвидшими серед них стали Юлія Джима, яка посіла сьоме місце, та Валя Семеренко, вона стала дев’ятою.

Медальними для українських біатлоністів стали змішані естафети. Українці вибороли бронзові нагороди в обох гонках, які 6 лютого відкривали програму змагань у Новому Месті.

Спершу в дебютній в офіційній програмі змагань на етапах Кубка світу одиночній змішаній естафеті на третю сходинку зійшли Юлія Джима та Артем Тищенко – для молодого біатлоніста ця бронзова медаль стала першою в кар’єрі на стартах такого рівня. Головною в цій дисципліні є влучність на вогневих рубежах, бо півторакілометрового кола для повноцінної дистанційної боротьби замало.

Згодом у «класичній» змішаній естафеті вже після п’ятої стрільби за медалі боролися тільки три команди – Норвегія, Чехія й Україна. У складі «синьо-жовтих» значний гандикап над рештою команд зуміли заробити Валя Семеренко, Дмитро Підручний та Ірина Варвинець.

А от лідер чоловічої команди Сергій Семенов, маючи колосальний перевагу, примудрився змусити понервувати українських уболівальників, коли пішов на коло штрафу. Та це не завадило йому впевнено фінішувати на третій позиції, випередивши росіян. Першими стали норвежці, зовсім трохи їм поступилися чеські біатлоністи.

Українська пісня у вболівальницькому хорі

Загалом сьомий етап кубка світу відвідали близько 100 тисяч вболівальників. Було серед них і чимало українців. На трибуні було багато синьо-жових прапорів, а влучання у ціль українських біатлоністів супроводжувалися гучними вигуками «Гей!» із трибун.

Сергій, чоловік середніх літ з Херсону, який вболівав за українських біатлоністів, розповів Радіо Свобода, що задоволений результатами. «Я у захваті від нашої команди, у захваті від змагань», – сказав він.

Українські фанати мали нагоду зустрітися зі своїми кумирами після закінчення перегонів. Біатлоністи залишали свої підписи на світлинах і українських прапорах, фотографувалися з уболівальниками та спілкувалися з ними, незважаючи на втому.

Біатлоністка Юлія Джима залишає автограф на вболівальницькому прапорі, Нове Место, Чехія, 8 лютого 2015 року
Біатлоністка Юлія Джима залишає автограф на вболівальницькому прапорі, Нове Место, Чехія, 8 лютого 2015 року

«Начебто в Чехії такий великий стадіон, добре вболівають за Чехію, але наших все одно чути», – сказала Валя Семеренко.

«На кожному куточку траси вболівальників чути. Особливо це відчувається на естафетних гонках. Підтримка колосальна», – наголосив її колега по естафетній команді Дмитро Підручний.

Біатлоністка Валя Семеренко залишає автограф на вболівальницькому прапорі, Нове Место, Чехія, 8 лютого 2015 року
Біатлоністка Валя Семеренко залишає автограф на вболівальницькому прапорі, Нове Место, Чехія, 8 лютого 2015 року

Наступний етап кубка світу з біатлону розпочнеться 11 лютого поблизу норвезької столиці Осло – в Холменколлені.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG