Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Литви: не потрібно вдаватися до «заспокоєння агресора»


Лінас Лінкявічус
Лінас Лінкявічус

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявляє, що Заходу не потрібно вдаватися до «заспокоєння агресора». Про це він заявив перед початком Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

За словами Лінкявічуса, коли інша сторона конфлікту в Україні направляє сепаратистам і російським бойовикам сучасне важке озброєння навіть під час переговорів про мир, Україну потрібно підтримати не лише економічно й політично, але й оборонним озброєнням. Він наголосив, що йдеться не про відправлення в Україну солдатів, а про допомогу українській армії зброєю для самозахисту.

Очільник литовської дипломатії наголосив, що сьогодні оцінювати готовність Росії до вирішення конфлікту можна лише на основі дій у зоні конфлікту, а не заяв.

«Ми всі сподіваємося домовленостей, дипломатичного вирішення, ніхто не хоче війни. Але ми не можемо довіряти жодному слову російського керівництва, це немає сенсу, поки воно не підкріплене діями на місці, де розгортаються події», – заявив литовський міністр.

«Поки немає реальних змін, не можливо сподіватися на жодне покращення у відносинах», – додав Лінкявічус.

За його словами, ЄС має ухвалювати рішення вчасно, бо іноді вони запізнюються.

Міністр закордонних справ Литви також заявив, що дії груп сепаратистів на сході України потрібно розцінювати як тероризм. «Групи сепаратистів, які я називаю терористичними, на сході України є теж тероризмом. Ми маємо діяти, не достатньо далі лише висловлювати занепокоєння», – сказав він.

9 лютого в Брюсселі відбувається Рада міністрів закордонних справ ЄС, на якій, поміж іншого, обговорюється стан відносин Євросоюзу з Росією та загрози тероризму.

XS
SM
MD
LG