Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко просить ЄСПЛ терміново вплинути на Росію


Мітинг на підтримку Надії Савченко, Київ, 26 січня 2015 року
Мітинг на підтримку Надії Савченко, Київ, 26 січня 2015 року

Адвокати української льотчиці Надії Савченко подали заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) з проханням терміново застосувати «попередні заходи» для розгляду її справи.

Заяву до Страсбурзького суду опублікував на своїй сторінці у Facebook адвокат Марк Фейгін.

У документі захист просить суд вплинути на Росію у зв’язку із загрозами здоров’ю та життю Савченко.

Сьогодні 59-й день голодовки, яку Надія Савченко оголосила на знак протесту проти незаконного арешту. 29 січня Савченко перевели до медсанчастини.

Раніше, 26 січня, Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет. Парламентська асамблея Ради Європи закликала владу Росі ї звільнити ув’язнену в цій країні громадянку України Савченко.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до загибелі журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає.

29 січня адвокати повідомили, що слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи про незаконний перетин кордону.

На цю ж тему:

09.02.2015
Щораз повніша чаша Надії Савченко

Сила нинішнього кремлівського карлика не царственна, а сатанинська. Царственною є сила Надії Савченко, тому її ім’я і є на знаменах нашої боротьби далі

XS
SM
MD
LG