Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд визнав законним продовження арешту Сенцова до 11 квітня


 Олег Сенцов
Олег Сенцов

Мосміськсуд визнав законним продовження до 11 квітня терміну арешту українському режисерові Олегу Сенцову, який перебуває в московському СІЗО за звинуваченням у тероризмі.

Раніше Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському режисерові до 11 квітня 2015 року.

Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня минулого року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, по цій справі арештовані ще три людини.

Нещодавно Сенцову пред’явили нове обвинувачення за частиною 3 статті 222 Кримінального кодексу РосійськоїФедерації (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв).

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Майдану.

XS
SM
MD
LG