Доступність посилання

ТОП новини

Нова зустріч у Мінську принесе лише тимчасовий мир – Яхно


Олеся Яхно, політичний експерт
Олеся Яхно, політичний експерт

Переговори у Мінську 11 лютого скоріш за все принесуть лише тимчасове перемир’я, вважає політичний експерт Олеся Яхно. Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо говорити про перспективу зустрічі 11 лютого, думаю, що вона відбудеться. Проте очікувати якогось довгострокового документу або миру не варто. В найкращому випадку можемо сподіватися на перемир’я на місяць, на два або на три, щоб використати цей час для подальших переговорів і для з’ясування стратегічних позицій», – зазначила Яхно.

На її думку, сторони мають надто великі протиріччя, аби зараз дійти згоди.

«Якщо уявити, що мінські домовленості будуть виконуватися в певних позиціях, то існує ще багато інших пунктів, де є базові протиріччя, наприклад, російсько-український кордон, щодо якого немає згоди», – заявила експерт.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що наразі незрозуміло, чи відбудеться 11 лютого у Мінську зустріч лідерів України, Росії, Франції й Німеччини щодо мирного врегулювання збройного конфлікту у частині східної України.

Раніше президент Росії Володимир Путін зауважив, що зустріч у нормандському форматі 11 лютого в Мінську відбудеться у разі виконання «низки пунктів».

Про зустріч 11 лютого у нормандському форматі у Мінську домовились президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови 8 лютого.

XS
SM
MD
LG